طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه است

به گزارش وبلاگ ماه موزیک، شهردار منطقه 22 با اشاره به تصویب طرح تفصیلی این منطقه در شورای شهر تهران گفت: این طرح مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه است.

طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه است

به گزارش وبلاگ ماه موزیک، علی نوذرپور در جمع وبلاگ ماه موزیک به مهمترین رخدادهای منطقه پرداخت و با اشاره به طرح تفصیلی منطقه و یادآوری این نکته که شورای عالی شهرسازی از سال 93 متوجه شد طرح تفصیلی منطقه 22، که از سال 91 در حال انجام بوده با طرح تهران منطبق نیست، گفت: به واسطه اینکه بعضی از مصوبات طرح تفصیلی جدید مربوط به قبل از طرح تفصیلی بوده است و منجر به بارگذاری جمعیتی بیش از توان محیط زیستی منطقه شده بود، بعضی از مصوبات لغو و شهرداری ملزم می گردد، ظرف 3 ماه در طرح یاد شده تجدید نظر کند اما تا سال 99 با فراز نشیب های بسیار این طرح تهیه شد و هفته گذشته به تصویب شورای شهر رسید.

وی با اشاره به اینکه طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه محسوب می گردد، گفت: از این پس مبنای ساخت وسازها بر اساس طرح تفصیلی خواهد بود. همچنین به زودی به پروانه هایی که در سالهای گذشته برای ساخت و ساز در منطقه 22 صادر شده است رسیدگی خواهد شد.

وی در ادامه به مسئله حمل و نقل اشاره نمود و گفت: دومین مسئله ای که در منطقه 22 از اهمیت ویژه ای برخوردار است، حمل و نقل ریلی است که این مسئله براساس طرح جامع به تصویب رسیده است که براساس آن از میان 4 خط جدید مترو تهران، 2 خطی که جهت قابل توجهی را منطقه 22 طی می نماید و یک ایستگاه از خط های دیگر در این منطقه به بهره برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: بر اساس دستور شهردار تهران و همکاری شهرداران مناطق 2 و 5 خط 10 به منطقه می رسد و این اتفاق در شکل حمل و نقل منطقه تاثیر زیادی خواهد داشت.

شهردار منطقه 22 تهران ادامه داد: خوشبختانه مسئله حمل و نقل ریلی در طرح تفصیلی منطقه 22 دیده شده است و حسب دستور شهردار تهران خط 10 با مشارکت و هماهنگی مترو و همراهی مناطق 2 و 5 احداث خواهد شد و پیش بینی می گردد طی ماه های آینده خط 10 کلید بخورد تا بتواند بخشی از مسائل حمل نقل منطقه را مرتفع کند.

نوذرپور همچنین به موضوع تأمین آب فضای سبز منطقه 22 اشاره نمود و اضافه کرد: یکی دیگر از موضوعات قابل اهمیت در منطقه مسئله تأمین آب فضای سبز در این منطقه است به طوری که براساس آمار 3 هزار هکتار فضای سبز در منطقه وجود دارد که نسبت قابل توجهی است و قابل قیاس با سرانه فضای سبز در شهر تهران نیست به همین دلیل باید راه حل مناسبی برای تأمین آب فضای سبز و حفظ و ماندگاری آن پیش بینی می شد.

وی توضیح داد: با توجه به شرایط و کمبود منابع آب باید راه حل مناسبی برای تأمین آب فضای منطقه 22 اندیشیده می شد که البته از سال 90 کوشش های بسیاری از سوی شورا و شهرداری برای تأمین آب فضای سبز منطقه 22 انجام گرفت که در نهایت در هفته های گذشته شهرداری منطقه 22 تفاهمنامه ای را با شرکت آب و فاضلاب تهران به امضا رساند که این تفاهمنامه از جهات مختلف حائز اهمیت است.

شهرداری منطقه 22 در راتباط با جزئیات تفاهمنامه منعقد شده فیمابین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب تهران اعلام نمود: پس از 4 ماه این تفاهمنامه اجرا خواهد شد که براساس آن از زمان اشاره شده آب فضای سبز به وسیله آب تصفیه شده فاضلات منطقه تامین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی شهرداری منطقه 22 برای استفاده از آبهای نامتعارف و فاضلاب برای آبیاری فضای سبز در منطقه گفت: پس از تصفیه این آب؛ فضای سبز در منطقه آبیاری شد که با این اقدام علاوه بر اینکه آب فاضلاب از منطقه خارج نخواهد شد این اقدام از نشست زمین جلوگیری خواهد نمود.

نوذرپور اضافه کرد: به موجب قرارداد منعقد شده بین شهرداری و شرکت آب و فاضلاب، به مدت 25 سال هر سال 10 میلیون متر مکعب به آب تصفیه شده به صورت رایگان در اختیار شهرداری منطقه 22 به منظور آبیاری فضای سبز قرار خواهد گرفت.

شهردار منطقه 22 تهران در ارتباط با زمان ابلاغ و اجرای طرح تفصیلی منطقه 22 اعلام نمود: به موجب بند 34 ماده 80 قانون شوراها؛ این طرح پس از تصویب در شورا و تایید از سوی فرمانداری در کمیسیون ماده 5 مطرح می گردد و پس از تصویب ابلاغ می گردد. وی خاطر نشان کرد حداکثر زمان ابلاغ کمتر از یک ماه خواهد بود..

نوذرپور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از وبلاگ ماه موزیک در مورد زمان ابلاغ طرح تفصیلی و کمبود سرانه آموزشی و درمانی در منطقه 22 گفت: تامین بعضی از سرانه ها در حوزه ماموریت شهرداری است که از آن جمله می توان به سرانه فضای سبز، تاسیسات و تجهیزات اشاره نمود که از این حیث با تامین اعتبار مسئله ای در اجرا نداریم اما مشکل اساسی در این ارتباط تامین سرانه هایی است که باید توسط وزارتخانه ها و سازمانهای عمومی دولتی انجام بگیرد.

وی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال در ارتباط با سرانه آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر، سرانه های مذهبی و همچنین سرانه های حوزه بهداشت و درمان باید وزارتخانه ها و دستگاه های متولی در این حوزه وارد شوند و در واقع در طرح تفصیلی پهنه و کاربری این سرانه ها دیده شده است.

شهرداری منطقه 22 اضافه کرد: در طرح تفصیلی منطقه 22 علاوه بر تامین سرانه های آموزشی و درمانی توجه ویژه ای نیز به جمعیت منطقه شده است و در واقع اولویت در منطقه 22 احداث سرانه های مورد احتیاج در منطقه محسوب می گردد.

وی با بیان اینکه در طرح تفصیلی مصوب سال 91 ظرفیت جمعیتی 750 هزار نفر برای منطقه 22 پیش بینی شده بود، گفت: در طرح تفصیلی جدید این ظرفیت به 520 هزار نفر کاهش پیدا نموده است و با توجه به جمعیت فعلی 480 هزار نفری در منطقه 22 تنها اجازه ساخت و ساز برای 40 هزار نفر در منطقه 22 داده خواهد شد.

نوذرپور ادامه داد: افق جمعیتی منطقه 22 در طرح تفصیلی 520 هزار نفر پیش بینی شده که همانطور که اعلام شد هم اینک 480 هزار نفر در این منطقه ساکن هستند و با این سیاست می توانیم شاهد افزایش سرانه ها آموزشی و... در منطقه 22 باشیم.

وی اضافه کرد: طرح تفصیلی فعلی ظرفیت جمعیت پذیری 750 هزار نفر را دارد اما طرح ویژه به 520 هزار نفر محدود شده است، یعنی دیگر خیلی قابلیت ساخت و ساز تا افق طرح نخواهیم داشت

وی گفت: این مساله در راستای تامین سرانه های خدمات عمومی است که باید دولت سازمان زمین شهری را مکلف کند که با توجه به تاخیر تامین سرانه زمین در اختیار وزارتخانه های قرار دهد و بودجه آنهم تامین گردد.

به گفته وی، تراکم منطقه 22 یک پنجم دیگر مناطق تهران است و بیش از 14 منطقه تهران از ظرفیت جمعیت پذیری طرح جامع عبور نموده اند و ممکن است کمبود سرانه مسکن مدیران ارشد را وسوسه کند که در این منطقه در سالهای آینده ساخت و ساز انجام گردد.

نوذرپور گفت: در حال حاضر براساس توافقات گذشته بیش از 480 هزار نفر بارگذاری جمعیت در منطقه اجرا شده و تا خاتمه مهلت قانونی برای 40 هزار نفر دیگر امکان سکونت فراهم می گردد و تمامی اراضی دیگر در منطقه 22 با کاربری فراغت و حفاظت زیست محیطی حفظ شده و مجوز ساختمانی داده نمی گردد.

نودرپور با اشاره به اینکه طرح تفصیلی مصوب اخیر به پیشنهاد حسن رسولی در شورای شهر یک بند اضافه شد که از دولت خواسته شده برای تامین سرانه هایی که دچار کمبود هستیم به ویژه آموزش و پرورش سازمان زمین شهری مکلف گردد.

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر 150 پروانه برای مشخص تکلیف در نوبت قرار دارند، گفت: این تعداد پرونده توافقاتی است که در دوره گذشته صورت گرفته است و فاقد پروانه ساختمانی است که براساس طرح تفصیلی با آنها رفتار خواهیم کرد که بخشی از این پروانه ها مربوط است به تعاونی ها که بزودی این تعداد پروانه رسیدگی خواهد شد و آنهایی که براساس طرح تفصیلی اجازه ساخت و ساز داشته باشند مجوز دریافت و مابقی پرونده ها نیز براساس قانون با آنها برخورد خواهد شد و در واقع وجه پرداختی آنها داده خواهد شد.

شهردار منطقه 22 بیان نمود: فضاهای عمومی گسسته و حضور ناپذیری که در منطقه شکل گرفته بود به واسطه ساخت و ساز بیش از ظرفیت اکولوژیکی بارگذاری شدند و در آسیب شناسی منطقه توسعه خودرو محور با لحاظ این دو خط اصلی و یک ایستگاه توسعه به سمت حمل و نقل عمومی محور می رود و بحث tod در این طرح دیده شده است.

نوذرپور با اشاره به نادیده دریافت ملاحظات زیست محیطی و تاثیری که بر جریان باد ورودی به شهر تهران داشته است. شدت دریافت مال سازی را از دیگر مسایل این منطقه عنوان نمود و گفت: 848 هزار متر مربع بارگذاری تجاری در این منطقه وجود دارد.

وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست در اولویت برنامه های منطقه است گفت: از همین رو توسعه محدوده بزرگراه های همت، حکیم و غرب منطقه مهار شده است و دسترسی معابری که در جریان های خنک منطقه بوده است حذف شده است.

نوذرپور تاب آوری منطقه 22 در برابر بحران را یکی از روینمودهای این طرح تفصیلی برشمرد و گفت: تشکیل بانک زمین و اولویت توسعه کیفی به جای توسعه کمی از دیگر اولویت های منطقه خواهد بود.

وی در مورد تامین منابع آبی دریاچه چیتگر نیز گفت: دریاچه مسئله ای از جهت تامین آب ندارد و تصفیه آب آن سالانه 5 میلیارد برای شهرداری هزینه دارد.

نوذر پور دریاچه چیتگر را جزیره خنک منطقه عنوان نمود و گفت: فضاهای عمومی خوبی را برای منطقه شکل داده و اگر پلی که در حال نهایی شدن مطالعات است، موسوم به پل بام آسمان با قطر 700 متری و چرخ و فلک پیرامونی آن احداث گردد این پل به سومین المان شهری تهران تبدیل می گردد.

بر اساس گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 22 تهران، علی نوذرپور همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مجتمع تفرجگاهی میرحسینی که در حال حاصر در اختیار یک نهاد نظامی است،آیا به شهر و شهروندان تهرانی باز میگردد یا نه،گفت:استقرار این نهاد در مجتمع تفرجگاهی میرحسینی به طور موقت است.سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در حال مکاتبه با این نهاد است تا این مجتمع که متعلق به شهرداری است و پهنه آن فضای سبز محسوب می گردد،برای بهره برداری به شهرداری بازگردانده گردد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح تفصیلی منطقه 22 مهمترین سند توسعه کالبدی منطقه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید