آموزش پخت حلوای هویج، خوشرنگ و مجلسی

به گزارش وبلاگ ماه موزیک، خبرنگارانـ حلوا یکی از خوراکی هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف جهان به روش های گوناگون پخته می گردد. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت های مذهبی مثل عزاداری های ماه محرم، ماه رمضان و برای نذری دادن تهیه می نمایند. حلوا علاوه بر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو می گردد، یک غذای کامل و مقوی هم محسوب می گردد.

آموزش پخت حلوای هویج، خوشرنگ و مجلسی

حلوای هویج یکی از انواع خوشمزه حلواهاست که به علت داشتن هویج پخته در ترکیباتش رنگی چشم نواز و بافتی نرم و دلنشین دارد. در ادامه این مطلب با آموزش پخت مرحله به مرحله یک حلوای هویج خوش رنگ و خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوای هویج

هویج درشت: 5 عدد

شکر: 1 پیمانه

آرد گندم: 2 پیمانه

روغن مایع: 1 پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

زعفران دم نموده: یک چهارم پیمانه

پودر هل: 1 قاشق چای خوری

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به گلاب

همان طور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به هل

حتماً از پودر هل سبز بهره ببرید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب تر است.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه حلوای هویج

ابتدا هویج ها را خوب بشویید و پوست آن ها را بتراشید. سپس توی یک قابلمه بریزید و کمی آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا هویج ها آبپز شوند. سپس هویج های پخته را توی دستگاه مخلوط کن یا غذاساز بریزید و شکر، گلاب، هل و زعفران را به آن اضافه کنید. حدود 1 دقیقه بزنید تا هویج ها خوب له و دانه های شکر حل شوند. حالا آرد گندم را الک کنید و توی یک قابلمه یا ماهی تابه دیواره بلند بریزید و آن را روی اجاق گاز بگذارید. آرد را با شعله کم چند دقیقه تفت بدهید و سپس روغن را به آن اضافه کنید.

آرد و روغن را به مدت 10 تا 15 دقیقه با شعله کم تفت بدهید و مدام هم بزنید تا آرد نسوزد. ضروری است بدانید که در پخت حلوای هویج مانند سایر حلوا ها نیازی نیست آرد را آنقدر تفت بدهید تا رنگش تیره گردد. برای تهیه این حلوا همین میزان که بوی خامی آرد از بین برود، کافی است. سپس هویج پوره شده را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا جایی که حلوا سفت گردد و از دیواره های قابلمه یا ماهی تابه جدا گردد. در این مرحله حلوای هویج شما آماده است. حلوا را توی ظرف سرو مورد نظرتان بریزید و به دلخواه تزیین کنید.

نکات مهم پخت حلوای هویج

1 ـ میزان شیرینی هویج ها فرق دارد؛ بنابراین هنگامی که شکر را به هویج اضافه و آن دو را میکس کردید، کمی از آن بچشید و اگر شیرینی اش کم بود، میزانی دیگر شکر اضافه کنید.

2 ـ در صورت دلخواه می توانید به جای روغن از کره بهره ببرید و یا روغن و کره را به میزان مساوی با هم مخلوط کنید.

3 ـ حتما قبل از تفت دادن آرد آن را الک کنید؛ زیرا بیشتر آرد ها صاف و یک دست نیستند و در صورتی که الک نشوند، حلوا حالت گلوله گلوله خواهد شد که خوشایند نیست.

4 ـ روغن حلوا باید به میزان ای باشد که بعد از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.

5 ـ زمانی که پوره هویج را اضافه می کنید، هم زدن اهمیت زیادی دارد. هرقدر خوب و به میزان هم بزنید، حلوای شما بافت نرم تر و مطبوع تری خواهد شد.

منبع: فرارو

به "آموزش پخت حلوای هویج، خوشرنگ و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش پخت حلوای هویج، خوشرنگ و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید