شناسایی مخمرهای جلوگیری کننده از آلودگی قارچی انگور

به گزارش وبلاگ ماه موزیک به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، قارچها به عنوان عامل اصلی در فساد پس از برداشت محصولات کشاورزی شناخته می شوند که به صورت سنتی با بکارگیری قارچ کش های شیمیایی سنتزی کنترل می شوند.

شناسایی مخمرهای جلوگیری کننده از آلودگی قارچی انگور

بکارگیری آفت کشهای شیمیایی با خطر ایجاد بیوتایپ های مقاوم، افزایش سطح اندازه به جامانده آفت کش بر روی محصولات کشاورزی و خطر پراکنش و انتشار این آفت کشها در محیط زیست همراه است و از این رو جلوگیری از وقوع آسیب های بهداشتی و محیط زیستی و پاسخگویی به مصرف کنندگان مطلع، توسعه و بکارگیری روشهای نو و پایدار بیوتکنولوژیک در کشاورزی با هدف افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی را طلب می نماید.

فراوری آفت کش های زیستی مخمری یکی از روش هایی است که به وسیله مکانیسم های متنوعی چون رقابت با پاتوژن هدف بر سر منابع غذایی و فضا، فراوری ترکیبات آلی فرار، فراوری آنزیم های لیتیک خارج سلولی، ایجاد فقر آهن، فراوری بیوفیلم می تواند این هدف را محقق سازد.

در پژوهشی که به وسیله دکتر شقایق نصر عضو هیات علمی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، با مطالعه و غربالگری 50 سویه بومی مخمری برعلیه Penicillium expansum به عنوان پاتوژن اصلی عامل فساد انگور انجام شد، شش سویه مخمری بین 16.3 تا 33.6 درصد سبب مهار رشد قارچ بیماریزا شدند آزمونهای in vivo بر روی انگورهای آلوده به قارچ بیماریزا هم نشان داد که از بین 6 سویه مخمری فوق، سویه مخمری Geotrichum candidum بیشترین پتانسیل جلوگیری از فساد را دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "شناسایی مخمرهای جلوگیری کننده از آلودگی قارچی انگور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی مخمرهای جلوگیری کننده از آلودگی قارچی انگور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید