ارزش غذایی و 22 فایده اثبات شده گردو برای سلامتی

به گزارش وبلاگ ماه موزیک، هزاران سال است که گردو در رژیم غذایی بشریت نقش مهمی ایفا می نماید. گردو نسبت به سایر مواد مغذی از اندازه زیادی چربی های امگا 3 و آنتی اکسیدان برخوردار است. بهبود عملکرد مغز، پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان از خواص گردو محسوب می گردد. در اغلب اوقات گردو را به عنوان یک میان وعده استفاده می نمایند.

ارزش غذایی و 22 فایده اثبات شده گردو برای سلامتی

ارزش غذایی گردو

چربی، بیشترین قسمت تشکیل دهنده گردو است که 65٪ آن را شامل می گردد. گردو محتوی اندازه کمی پروتئین (15٪) و اندازه اندکی کربوهیدرات است. بیشتر کربوهیدرات موجود در گردو به صورت فیبر ذخیره شده است.

گردو منبع خوبی برای تأمین بعضی ویتامین ها و اسید فولیک محسوب می گردد. در ادامه ارزش غذایی و خواص گردو را بهتر می شناسید.

چربیچربی بیشتر کالری گردو و 65٪ وزن آن را تشکیل می دهد. این امر گردو را به غذایی با کالری و چگالی انرژی بالا تبدیل نموده است. چگالی انرژی بالا به معنای بالا بودن کالری یک ماده غذایی نسبت به حجم آن است.

اگرچه گردو سرشار از چربی و کالری است، اما جایگزینی آن با سایر مواد غذایی موجود در رژیم غذایی، باعث چاقی و اضافه وزن نمی گردد. گردو از لحاظ دارا بودن چربی های چنداشباع نشده از بیشتر مغزها غنی تر است.

فراوان ترین چربی موجود در گردو اسید چرب امگا-6 است که اسید لینولئیک نامیده می گردد.

بعلاوه گردو دارای درصد نسبتا بالایی اسید چرب امگا-3 است که آلفا لینولنیک اسید (ALA) نامیده می گردد. اندازه این اسید چرب در گردو 8 تا 14 درصد کل محتوای چربی گردو است. در واقع گردو تنها مغزی است که این اندازه قابل توجه از اسید چرب امگا-3 را در خود دارد و این اسید چرب مسئول بخش بزرگی از خواص گردو است. آلفا لینولنیک اسید برای سلامت قلب، کاهش التهابات و بهبود ترکیب چربی خون مفید است. بعلاوه آلفا لینولنیک اسید می تواند پیش ساز اسیدهای چرب امگا-3 بلندزنجیر EPA و DHA باشد که فواید بی شماری برای سلامتی دارند.

ویتامین ها و مواد معدنیگردو منبع خوبی از بعضی ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

مس: این ماده معدنی موجب تقویت سلامت قلب می گردد. یاری به عملکرد سیستم ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب هم از سایر وظایف این ماده معدنی است.

اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 هم شناخته می گردد. اسید فولیک وظایف زیستی (بیولوژیکی) بسیاری برعهده دارد. کمبود ویتامین B9 در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می گردد.

فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می گردد و وظایف بسیاری را در بدن برعهده دارد.

ویتامین B6: این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی و سلامت دستگاه عصبی یاری می نماید. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می گردد.

منگنز: بیشترین اندازه این ماده معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می گردد.

ویتامین E: گاما-توکوفرول مؤثرترین شکل ویتامین E در مبارزه با انواع سرطان است. گردو محتوی اندازه زیادی از این شکل ویتامین E است.

سایر ترکیبات گیاهیگردو حاوی ترکیبات زیست فعال گیاهی است. این مواد حاوی آنتی اکسیدان ها هستند و بیشتر در پوست قهوه ای نازک اطراف گردو وجود دارند. بر اساس مطالعه ای که در آمریکا بر روی اندازه آنتی اکسیدان موجود در 1113 ماده غذایی پُرمصرف انجام شد، گردو رتبه دوم را به دست آورد. سایر ترکیبات گیاهی قابل ذکر موجود در گردو عبارتند از:

الاجیک اسید (Ellagic acid): این آنتی اکسیدان به همراه ترکیبات مشابه دیگری مانند الاجیتانین به اندازه فراوانی در گردو یافت می گردد. الاجیک اسید می تواند احتمال بروز بیماری های قلبی و سرطان ها را کاهش بدهد.

کاتچین (Catechin): کاتچین یک فلاونوئید با خواص بسیاری برای سلامت بدن است. یاری به سلامت قلب از فواید کاتچین است.

ملاتونین (Melatonin): این هورمون به تنظیم ساعت بیولوژیک بدن یاری می نماید. این آنتی اکسیدان قدرتمند قادر است احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش بدهد.

اسید فیتیک (Phytic acid): اسید فیتیک با عنوان فیتات هم شناخته می گردد. اسید فیتیک می تواند جذب بعضی مواد معدنی مانند زینک و آهن را در دستگاه گوارشی مختل کند.

خواص گردو برای سلامتیخواص گردو برای سلامتی انسان بسیار است. کاهش بیماری های قلبی، پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد مغز از فواید گردو است.

1. سلامت قلببیماری های قلبی-عروقی به بیماری های مزمن مرتبط با قلب و رگ های خونی اطلاق می گردد. در بسیاری از موارد می توان با داشتن عادات زندگی سالم مانند خوردن مغزها، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کرد.

گردو هم از سایر مغزها مستثنی نیست. مطالعات مختلف درخصوص خواص گردو نشان می دهند که گردو به دلایل زیر احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد:

کاهش کلسترول بد خون (LDL)؛

کاهش التهابات؛

بهبود عملکرد رگ های خونی به وسیله کاهش احتمال تشکیل پلاک در رگ های خونی.

به نظر می رسد این تأثیرات گردو بر سلامت قلب به خاطر نوع چربی و بالا بودن آنتی اکسیدان های موجود در آن است.

2. پیشگیری از سرطانسرطان ها ناشی از رشد غیرطبیعی سلول ها هستند. با داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش و اجتناب از عادات ناسالم زندگی می توان از بروز بسیاری از سرطان ها پیشگیری کرد. گردو به واسطه دارا بودن ترکیبات گیاهی مفید موجود در خود، می تواند نقش مهمی در رژیم های غذایی ضدسرطان داشته باشد. گردو محتوی ترکیبات زیست فعال گیاهی مفیدی است که خاصیت ضدسرطانی دارند.

فیتواسترول ها، گاما-توکوفرول، اسیدهای چرب امگا-3، پلی فنول آنتی اکسیدان های متنوع، اسید الاجیک و ترکیبات مشابه آن از جمله ترکیبات گیاهی مفید موجود در گردو هستند.

مطالعات مشاهده ای نشان می دهند که مصرف مرتب مغزها می تواند خطر بروز سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش بدهد. تحقیقات انجام گرفته بر روی حیوانات نشان می دهد که مصرف گردو می تواند از بروز سرطان سینه، پروستات، روده بزرگ و کلیه پیشگیری کند. با این حال برای اثبات قطعیت این موضوع احتیاج به مطالعات بالینی بیشتر بر روی انسان هاست.

3. سلامت مغزتحقیقات متعدد نشان می دهند که مصرف آجیل ها می تواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد. ازجمله خواص گردو این است که این آجیل مغذی می تواند تا حدی افسردگی و زوال عقل ناشی از افزایش سن را در انسان متوقف کند.

بر اساس مطالعه 8 هفته ای که بر روی 64 فرد جوان و سالم صورت گرفت، مصرف گردو می تواند قوه ادراک افراد را بهبود بدهد. این در حالی است که مصرف گردو در قدرت استدلال غیرکلامی، تقویت حافظه و خلق وخوی افراد بهبود چشم گیری نشان نداد.

نقش گردو در بهبود عملکرد مغز سوژه مطالعات زیادی بوده است. در مطالعه ای به موش های مبتلا به بیماری آلزایمر به مدت 10 ماه گردو داده شد. پس از این دوره، حافظه و مهارت های یادگیری موش ها بهبود چشم گیری از خود نشان داد.

در مطالعه دیگری به موش های مسن به مدت 8 هفته گردو داده شد. نتیجه این مطالعه درمان آسیب های ناشی از افزایش سن را بر روی مغز نشان می داد. به نظر می رسد این تأثیرات به خاطر اندازه بالای آنتی اکسیدان موجود در گردو و دارا بودن اندازه بالایی اسید چرب امگا-3 باشد.

4. سرشار از آنتی اکسیدان هااندازه فعالیت آنتی اکسیدانی گردو بیشتر از سایر مغزهای رایج است. این امر به خاطر وجود مقادیر بالایی از ویتامین E، ملاتونین و سایر ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول هاست. پلی فنل ها بیشتر در پوسته کاغذی کناره های مغز گردو یافت می شوند.

مطالعات اولیه نشان می دهند مصرف وعده های غذایی سرشار از گردو می تواند از آسیب های اکسیداتیو ناشی از کلسترول بد (LDL) پس از غذاخوردن جلوگیری کند. این درحالی است که یک وعده غذایی محتوی چربی های تصفیه شده چنین تأثیری را برجای نگذاشت.

اهمیت این ویژگی گردو به این علت است که کلسترول بد اکسیدشده می تواند در سرخرگ ها تجمیع گردد و خطر بروز تصلب شرایین را افزایش بدهد.

5. یک منبع گیاهی فوق العاده از اسیدهای چرب امگا-3اندازه اسیدهای چرب امگا-3 در گردو به طور چشمگیری بیشتر از سایر مغزهاست. هر 28 گرم گردو حاوی 2.5 گرم اسیدهای چرب امگا-3 است.

اسیدهای چرب امگا-3 موجود در منابع گیاهی مانند گردو، آلفا لینولنیک اسید (ALA) نامیده می شوند. این اسیدهای چرب جزو چربی های ضروری هستند و باید حتما در رژیم غذایی فرد وجود داشته باشند. اندازه کافی ALA در روز برای مردان باید 1.6 گرم و برای زنان 1.1 گرم باشد. بنابراین یک وعده مصرف گردو (28 گرم) می تواند اندازه مورداحتیاج روزانه افراد را تأمین بکند.

مطالعات نشان می دهند به ازای مصرف هر گرم ALA در روز خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی 10٪ کاهش می یابد.

6. کاهش التهابات؛ یکی از خواص درمانی گردوالتهابات ریشه بسیاری از بیماری ها هستند. بیماری های قلبی، دیابت نوع 2، آلزایمر و سرطان همگی ناشی از التهابات و استرس اکسیداتیو هستند.

پلی فنل های موجود در گردو می توانند با التهابات و استرس اکسیداتیو مبارزه بنمایند. در این راه زیرشاخه ای از پلی فنل ها به نام الاجیتانن ها نقش ویژه تری دارند.

باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش می توانند الاجیتانن را به ترکیباتی به نام اورولیتین تبدیل بنمایند. اورولیتین ها در جلوگیری از بروز التهابات مؤثرند.

چربی های امگا-3، مهمیم و اسید آمینه آرژینین موجود در گردو هم به کاهش التهابات یاری می نمایند.

7. سلامت دستگاه گوارشمطالعات نشان می دهند بالابودن اندازه باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش بر سلامت دستگاه گوارش و سلامت عمومی بدن تأثیر مثبتی می گذارد.

ترکیب باکتری های ناسالم در دستگاه گوارش می تواند موجب بروز التهابات و بیماری در دستگاه گوارش و سایر نقاط بدن بگردد. درنتیجه این امر، خطر چاقی، بیماری های قلبی و سرطان افزایش می یابد. غذای مصرفی می تواند تأثیر چشمگیری بر باکتری های دستگاه گوارش داشته باشد. مصرف گردو یکی از راه هایی است که به سلامت باکتری های مفید دستگاه گوارش و درنتیجه سلامت کلی بدن یاری می نماید.

در یک مطالعه زمانی که 194 فرد سالم روزانه 43 گرم گردو مصرف کردند، اندازه باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش شان نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، افزایش یافت.

بعلاوه مصرف گردو توانست باکتری های تولیدنماینده بوتیرات را در این افراد افزایش بدهد. بوتیرات نوعی چربی است که به تقویت و سلامت دستگاه گوارش آن یاری می نماید.

8. کنترل وزنگردو چگالی کالری بالایی دارد. یعنی نسبت کالری آن به وزن اش بالاست. اما مطالعات نشان می دهند که انرژی جذب شده از گردو 21% کمتر از چیزی است که انتظار می رود.

بعلاوه مصرف گردو به کنترل اشتها هم یاری می نماید. در یک مطالعه کنترل شده بر روی 10 فرد چاق مشاهده شد مصرف یک اسموتی محتوی 48 گرم گردو یک بار در روز و به مدت 5 روز در مقایسه با مصرف یک اسموتی بدون گردو موجب کاهش اشتها و گرسنگی شد. علاوه براین پس از 5 روز مصرف اسموتی گردو اسکن مغزی افراد نشان داد که بخش هایی از مغز که به فرد یاری می نمایند در برابر غذاهای وسوسه انگیز مثل سیب زمینی و شیرینی مقاومت نمایند، فعالیت بیشتری پیدا نموده اند.

البته برای نتیجه گیری دقیق از تأثیرات گردو بر کنترل اشتها به مطالعات طولانی تر و وسیع تری احتیاج است. ولی نتایج فعلی حاکی از تأثیر گردو در کاهش اشتهاست.

9. یاری به کنترل دیابت نوع 2 و کاهش خطر بروز آنمطالعات مشاهده ای نشان می دهند که یکی از دلایلی که گردو خطر دیابت نوع 2 را کاهش می دهد، نقش آن در کنترل وزن است. افزایش بیش ازحد وزن احتمال افزایش قند خون و بروز دیابت را افزایش می دهد.

البته به نظر می رسد مصرف گردو علاوه بر روش بالا به وسیله سازوکار دیگری هم به کنترل وزن یاری می نماید.

در یک مطالعه کنترل شده بر روی 10 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 مشاهده شد مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری از روغن گردوی تهیه شده به روش پرس سرد به مدت 3 ماه، موجب کاهش 8 درصدی قند خون ناشتا در فرد شد.

علاوه براین اندازه هموگلوبین A1C در مصرف نمایندگان روغن گردو پس از مدت 3 ماه نزدیک به 8٪ کاهش یافت. گروهی که روغن گردو مصرف نکردند، بهبودی در سطح A1C یا قند ناشتا نداشتند. بعلاوه هیچ یک از 2 گروه وزن کم نکردند.

10. یاری به کاهش فشار خونفشار خون بالا یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی و سکته های مغزی است. براساس بعضی پژوهش ها، خوردن گردو می تواند به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و افراد سالم تحت استرس یاری بکند.

در یک مطالعه 4 ساله 7500 نفر در معرض بیماری های قلبی شرکت کردند. این افراد رژیم مدیترانه ای را همراه با مکمل 28 گرمی از مخلوط مغزها را (که نصف آن را گردو تشکیل می داد) مصرف کردند.

در سرانجام مطالعه مشاهده شد افرادی که از رژیم مدیترانه ای غنی شده با مغزها پیروی می کردند، اندازه فشار خون دیاستولی شان نسبت به کسانی که این مکمل را مصرف نمی کردند، 0.65 میلی متر جیوه کاهش یافت.

این نتایج نشان می داد که مغزها می توانند تأثیر یک رژیم غذایی سالم را بر قلب افزایش بدهند. اهمیت این امر به آن خاطر است که تأثیرات کوچک در فشار خون می تواند تأثیر چشمگیری در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی داشته باشد.

11. حفظ سلامت در دوران پیریبا افزایش سن، توانمندی های فیزیکی شما برای حفظ تحرک و استقلال تان ضرورت می یابد. یکی از مواردی که به حفظ توانایی های فیزیکی یاری می نماید، داشتن عادات غذایی سالم است.

در یک مطالعه مشاهده ای 18 ساله بر روی بیش از 50 هزار زن مسن، دانشمندان دریافتند آن افرادی که رژیم غذایی سالم داشتند، 13٪ کمتر در معرض اختلالات فیزیکی قرار می گیرند. در این مطالعه گردو از غذاهایی بود که بیشترین تأثیر را در یک رژیم غذایی سالم ایجاد می کرد.

گردو با وجود کالری بالا، سرشار از ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربی و ترکیبات گیاهی ای است که به حفظ توانایی های فیزیکی فرد در هنگام پیری یاری می نماید.

12. تقویت و بهبود سلامت دستگاه تولیدمثلی مردانرژیم های غذایی غربیِ رایج سرشار از غذاها و غلات فرآوری شده، و قندها هستند. این غذاها می توانند موجب تضعیف عملکرد اسپرم ها بشوند.

مصرف گردو می تواند به سلامت اسپرم و باروری مردان یاری بکند.

در یک مطالعه 3 ماهه 17 مرد جوان سالم روزانه 75 گرم گردو را به رژیم غذایی شان افزودند. پس از این مدت شکل، تحرک و زنده مانی اسپرم آنها نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، افزایش یافت.

مطالعات جانوری نشان می دهند مصرف گردو می تواند با کاهش آسیب های اکسیداتیو وارده به غشای اسپرم به محافظت از آن یاری بکند.

البته هنوز برای تأیید این نتایج به مطالعات بیشتری احتیاج است. اما اگر شما فردی هستید که از بابت ناباروری نگران هستید، افزودن گردو به رژیم غذایی تان ایده بدی نیست.

13. بهبود شرایط چربی خونیکی دیگر از خواص گردو این است که به بهیود شرایط چربی خون یاری می نماید. بالابودن سطح کلسترول بد و تری گلیسرید خطر بروز بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

مصرف منظم گردو می تواند اندازه کلسترول را کاهش بدهد.

به عنوان مثال در مطالعه 8 هفته ای که به تازگی صورت گرفت 194 فرد سالم روزانه 43 گرم گردو مصرف کردند. پس از سرانجام این مدت اندازه کلسترول کل، کلسترول بد و تری گلیسرید در این افراد نسبت به زمانی که گردو مصرف نمی کردند، 5٪ کاهش یافت.

بعلاوه اندازه آپولیپوپروتئین-B در این افراد نزدیک به 6٪ کاهش یافت. آپولیپوپروتئین-B نشان دهنده این است که چه اندازه LDL در خون تان وجود دارد. زمانی که اندازه آن افزایش یابد، خطر بیماری های قلبی هم افزایش می یابد.

14. سلامت استخوانگردو منبع خوبی از ماده معدنی مس است. کمبود شدید مس می تواند غلظت مواد معدنی استخوان را کاهش و خطر پوکی استخوان را افزایش بدهد.

پوکی استخوان بیماری ای است که در آن استخوان ها نازک تر می شوند و تراکم شان کاهش می یابد. درنتیجه خطر شکستگی آنها بالا می رود.

مطالعات بیشتری برای تأثیر کمبود مس و فواید بالقوه مکمل غذایی مس در جلوگیری یا کنترل پوکی استخوان مورداحتیاج است.

بعلاوه مس نقش مهمی در نگهداری و حفظ کلاژن و اِلاستین دارد. این دو از اجزای ساختاری اصلی در بدن هستند.

بدون مس کافی بدن نمی تواند بافت پیوندی آسیب دیده یا کلاژنی را که به ساخت استخوان ها یاری می نماید ترمیم و بازسازی کند. این پدیده موجب بروز مسائل مختلف مانند اختلال در عملکرد مفاصل می گردد.

گردو حاوی اندازه زیادی منگنز است. منگنز می تواند همراه با کلسیم و مس در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر باشد.

ماده معدنی دیگری که در گردو وجود دارد، مهمیم است. مهمیم برای تشکیل استخوان لازم است و بعلاوه به جذب کلسیم در استخوان یاری می نماید.

درحالی که ممکن است اندازه مس موجود در مکمل های منگنز و مس بیش ازحد باشد، دریافت این مواد معدنی به وسیله مصرف غذاهای طبیعی به سلامت استخوان ها یاری می نماید و خطری ندارد.

15. زنان باردارگردوی برشته شده بدون نمک منبع خوبی از ویتامین های گروه B است. این ویتامین ها برای رشد جنین ضروری هستند.

16. تنظیم خوابگردو محتوی ملاتونین است. این هورمون به تحریک فرد به خوابیدن و تنظیم چرخه های خواب یاری می نماید. شکل زیست فعالی از ملاتونین در گردو وجود دارد که قابلیت جذب بالایی در بدن دارد. در یک پژوهش دکتر راسل رایتر از مرکز علوم سلامت دانشگاه تگزاس می گوید غلظت ملاتونین در خون موش های آزمایشگاهی که با گردو تغذیه کردند، نسبت به سایر موش ها افزایش یافت. بنابراین می توان برای یاری به خواب شب راحت تر کمی گردو به وعده غذایی شام افزود.

17. بهبود خلق وخوکمبود اسیدهای چرب امگا-3 که در گردو فراوان است می تواند موجب بیش فعالی، عصبانیت و کج خلقی در فرد بگردد. افزودن این مغزها به رژیم غذایی بچه ها می تواند موجب تأمین اسیدهای چرب ضروری آنها گردد و این شرایط را در بچه ها بهبود بدهد.

بعلاوه این ویژگی گردو می تواند به کسانی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند هم یاری بکند. این پدیده شرایطی است که در آن فرد پس از تجربه یک اتفاق تلخ احساس ترس یا درماندگی می نماید.

18. خواص گردو برای پوست؛ محافظت از پوستویتامین E موجود در گردو به حفظ و مراقبت از پوست در برابر رادیکال های آزاد مضری که در طبیعت وجود دارند، یاری می نماید. بعلاوه گردو از بروز لکه های پوستی و خشکی پوست جلوگیری می نماید. مصرف منظم گردو موجب شفافیت پوست و ازبین رفتن لکه های سیاه می گردد. بعلاوه گردو مانند یک لایه بردار طبیعی پوست عمل می نماید و پوست را جوان و شاداب نگه می دارد.

19. یاری به درمان حساسیت های پوستیروغن گردو خاصیت آسترینجنت چشمگیری دارد. به واسطه همین ویژگی روغن گردو به درمان حساسیت های پوستی و انقباض بافت ها یاری می نماید. روغن گردوی برشته شده می تواند به غذا طعم و عطر ویژه مغزیجات را ببخشد. البته باید این روغن را در حد اعتدال مصرف کرد. بعلاوه از روغن گردو به عنوان روغن حامل یا پایه در آروماتراپی و ماساژ درمانی استفاده می گردد. روغن گردو در صنعت داروسازی و لوازم آرایشی و بهداشتی هم استفاده می گردد.

20. تقویت دستگاه ایمنیمصرف منظم گردو به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز بسیاری بیماری ها یاری می نماید. این ویژگی گردو بیشتر به خاطر آنتی اکسیدان های فراوان موجود در آن است.

21. تقویت مویکی دیگر از خواص گردو یاری به تقویت مو است. گردو به داشتن مویی سالم و تقویت فولیکول های مو یاری می نماید. درنتیجه مصرف گردو در درمان شوره سر مؤثر است. بعلاوه گردو به ضخیم تر، بلندتر و قوی ترشدن موها یاری می نماید.

22. عفونت های قارچیعفونت قارچی می تواند بر روی پوست یا در داخل بدن مان اتفاق بیفتد. یکی از خواص گردو این است که به شما می نماید از عفونت های قارچی رهایی یابید.

عوارض احتمالی و مضرات گردوبه طور کلی گردو ماده غذایی بسیار سالمی است. ولی ممکن است عده ای به آن حساسیت داشته باشند. بعلاوه گردو می تواند موجب مختل شدن جذب بعضی مواد معدنی در بدن گردد.

حساسیت به گردوگردو در میان 8 ماده غذایی حساسیت زا قرار گرفته است. ممکن است علائم حساسیت به گردو بسیار شدید باشد. گردو می تواند باعث بروز آنافیلاکسی (بیش دفاعی) در فرد گردد. این پدیده در صورت عدم درمان مناسب باعث مرگ فرد خواهد شد. افرادی که به گردو حساسیت دارند باید به طور کامل از مصرف آن خودداری نمایند.

کاهش جذب مواد معدنیمانند همه مغزها گردو هم سرشار از اسید فیتیک است. اسید فیتیک با عنوان فیتات هم شناخته می گردد. اسید فیتیک می تواند جذب بعضی مواد معدنی مانند روی و آهن را در دستگاه گوارشی مختل می نماید. این پدیده در صورتی بروز می نماید که رژیم غذایی فرد محتوی اندازه بالایی اسید فیتیک باشد.

اندازه اسید فیتیک در رژیم غذایی ِ افرادی که اندازه کمی روی و آهن مصرف می نمایند بالاتر است، بنابراین بیشتر از دیگران در معرض کمبود مواد معدنی اند.

منبع: سایت چطور

منبع: راسخون

به "ارزش غذایی و 22 فایده اثبات شده گردو برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارزش غذایی و 22 فایده اثبات شده گردو برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید